top of page
344759176_1282425975702045_5896501668473293327_n.jpeg

PHILEAS FOGG

Studentenvereniging Phileas Fogg

Damesgenootschap Bonafide is één van de 13 disputen en genootschappen die Phileas Fogg rijk is. Als jongste genootschap is Bonafide hét teken van groei en toekomst voor onze vereniging. 

Studentenvereniging Phileas Fogg is een gemengde, traditionele Nederlandse studentenvereniging in Breda en is opgericht op 26 september 1966 en daarmee ook de oudste studentenvereniging van Breda. Onze vereniging staat open voor heel studerend Breda en is dus niet direct verbonden aan een studierichting of Hogeschool. De verenigingsnaam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek “De reis om de wereld in tachtig dagen” van de Franse schrijver Jules Verne.

Lid zijn van studentenvereniging Phileas Fogg heeft vele voordelen. Sv. Phileas Fogg is een ondernemende en actieve vereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert waaronder een introductieweekend, een kerstgala, de greppeltocht, de “Phileas Cup”, een almanak en natuurlijk de vele borrels en feesten. De vereniging wordt draaiende gehouden door het bestuur en vele verschillende commissies. In die commissies kan je veel leren en zelfs studiepunten halen voor je studie. Dit biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Bovendien organiseren wij en onze mededisputen jaarlijks veel activiteiten die een goede aanvulling aan je studententijd geven. Kortom, Phileas Fogg is niet alleen drinken en feesten, maar voegt ook daadwerkelijk iets toe aan je persoonlijke ontwikkeling en de samenleving.

bottom of page